Care sunt principalele beneficii oferite de consumul de suplimente?

La ora actuala, se observa faptul ca oamenii incep sa devina din ce in ce mai interesati de starea proprie de sanatate. Din acest motiv, alimentatia acestora pare sa le puna diverse probleme, intrucat marea majoritate a alimentelor pe care le consumam nu reusesc sa ne asigure pe deplin toate substantele nutritive de care organismul are nevoie, cu scopul de a-si sprijini dezvoltarea corecta a functiilor sale. Asadar, consumul de suplimente alimentare (produse ce sunt cunoscute si sub denumirea de suplimente nutritive, sportive sau dietetice) devine mai mult o necesitate, decat o optiune.

Suplimentele alimentare se remarca prin faptul ca reprezinta acele produse al caror scop principal este de a completa dieta normala a oricarei persoane, oferind surse importante de nutrienti sau de alte substante benefice pentru organism (care prezinta un efect nutritional sau fiziologic). Aceste produse se gasesc in comert sub diverse forme, incepand de la capsule si pilule si pana la shake-uri proteice, in functie de scopul pe care urmeaza sa il indeplineasca sau de carentele ce trebuiesc corectate.

Ce beneficii ofera consumul de suplimente alimentare starii de sanatate?

Exista numeroase studii si cercetari realizate cu scopul de a arata faptul ca suplimentele alimentare consumate ofera o gama larga de avantaje persoanelor care le consuma. Fiind surse bogate de proteine, vitamine, minerale si alti nutrienti deosebit de relevanti pentru sprijinirea unei stari de sanatate optima, suplimentele alimentare ofera urmatoarele beneficii:

  • Protejarea aparatului digestiv, implicit si cresterea poftei de mancare: foarte multe persoane intampina o serie de afectiuni digestive, care se datoreaza lipsei unor anumite substante necesare organismului. De asemenea, cu ajutorul acestor produse, pofta de mancare creste considerabil, comparativ cu acele perioade in care indiferent cat va era de foame, pofta de mancare lipsea in totalitate.
  • Efecte antioxidante: avand in vedere cantitatea de produse alimentare deloc recomandate in optimizarea starii de sanatate, este suficient de greu pentru o persoana sa se detoxifice corespunzator. Asadar, suplimentele nutritive castiga din nou teren, cuprinzand numeroase substante cu rol antioxidant.
  • Cresterea nivelurilor de energie necesare organismului: acest aspect va poate fi cu mult mai de folos in situatia in care obisnuiti sa efectuati exercitii sportive intense. Nu sunt deloc putine acele persoane interesate de practicarea diverselor sporturi, activitate ce consuma rezerve considerabile de energie. Asadar, suplimentele alimentare sunt extrem de eficiente
  • Sprijina cresterea masei musculare: practicarea culturismului sau a bodybuilding-uluia cunoscut un nivel inalt de poplaritate in ultimii ani. Totusi, acest obiectiv nu este atat de usor de atins, din acest motiv suplimentele sportive se dovedesc o mana de ajutor deosebit de importanta daca va doriti sa va eficientizati eforturile in cresterea masei musculare. Totodata, pentru a atinge acest obiectiv, un alt aspect relevant tine de recuperarea tesuturilor afectate, motiv pentru care aceste produse nu trebuie sa lipseasca.
  • Imbunatatesc calitatea vietii: indiferent de stilul de viata pe care l-ati adoptat pana in prezent, riscurile de imbatranire prematura par sa creasca considerabil. Asadar, consumul de suplimente alimentare dedicate acestui scop vor stopa toate actiunile acestor riscuri, imbunatatind durata, dar si calitatea vietii dumneavoastra.
  • Sprijina somnul odihnitor si profund: ce persoana nu s-a confruntat macar o data cu probleme ce tin de insomnii? Ei bine, si in acest caz suplimentele alimentare se dovedesc utile, sprijinind odihna necesara organismului pentru a putea functiona la capacitate maxima.
  • Regenereaza articulatiile: indiferent de varsta dumneavoastra, este mai mult decat recomandat sa acordati o atentie deosebita gradului de mobilitate, astfel incat sa nu suferiti nici in prezent, dar nici pe viitor, de afectiuni la nivelul articulatiilor

Bineinteles, avantajele pe care consumul de suplimente alimentare le aduce sunt mult mai numeroase, in functie de dorinta fiecarei persoane si de produsul ales. Totusi, cel mai recomandat ar fi sa consultati medicul specialist inainte de a consuma un anumit tip de suplimente, deoarece acesta este cel mai in masura sa va indice un produs care sa va imbunatateasca functiile organismului potrivit carentelor de care suferiti. De asemenea, un alt aspect important pentru o stare de sanatate optima este sa combinati alimentatia sanatoasa cu practicarea de exercitii fizice si consumul de suplimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *